Voor 23:30 besteld, morgen gratis bezorgd

Gratis retourneren

Betaal ook achteraf of maandelijks

 ⠀ Sinds 2018 #1 verkozen

 ⠀ 100% laagste prijsgarantie ⠀

Voor 23:30 besteld, morgen gratis bezorgd⠀ Gratis retourneren⠀ Betaal ook achteraf of maandelijks Sinds 2018 #1 verkozen 100% laagste prijsgarantie

Beginpagina/ Blog

Subsidie op je zakelijke laadpaal, kan je geld terugvragen?

Laadpalen zijn hot and happening. Dit is ook het bedrijfsleven niet ontgaan. Sterker nog, laadpalen zijn een vast onderdeel geworden van de parkeerplaats bij het bedrijf.

Inmiddels stelt de overheid zelfs verplichtingen voor bedrijven voor het plaatsen van een laadpaal, maar wist je dat de overheid jou als ondernemer ook steunt bij de aanschaf? Lees snel verder om te ontdekken welke subsidies er allemaal zijn en of jij hier gebruik van kunt maken.

Zakelijke subsidie laadpaal

Voor ondernemingen is de aanschaf van een laadpaal in het algemeen aantrekkelijker dan voor particulieren. Naast regionale subsidies, zijn er namelijk ook landelijke subsidies voor de aanschaf van zakelijke laadpalen. Deze hebben vooral fiscale voordelen voor de onderneming tot gevolg. Als onderneming kun je aanspraak maken op de volgende subsidies:

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) 

Hoewel elektrische auto’s hier al een aantal jaar niet meer voor in aanmerking komen, is dit anders voor zakelijke elektrische laadpalen. Zo kan dit leiden tot een extra fiscale afschrijving van 28% in het eerste jaar. Deze regeling wordt dan ook vooral toegepast door startende ondernemingen. Meer weten? Op de website van de Belastingdienst staat waardevolle informatie.

Milieu Investeringsaftrek (MIA)

Wanneer de onderneming vennootschaps- of inkomstenbelastingplichtig is, is het mogelijk om de aanschaf van de laadpalen af te trekken via de Milieu Investeringsaftrek, oftewel de MIA. Hierbij geldt dat 36% van het totale investeringsbedrag in mindering op de fiscale winst gebracht kan worden. Een voorwaarde van de MIA-regeling is dat de investering van de laadpaal minimaal € 2.500.- is. Daarnaast dient de laadpaal op het bedrijventerrein geplaatst wordt, en wordt gebruikt voor de eigen voertuigen.

Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL)

Met de Vamil-regeling heeft jouw onderneming de mogelijkheid om tot 75% van de investeringskosten op een laadpunt op een, door jou te bepalen, tijdstip af te schrijven. Door het sneller afschrijven wordt de fiscale winst verminderd en betaal je minder belasting in dat jaar. Dit heeft een rente- en liquiditeitsvoordeel tot gevolg.

Voorwaarden

Om gebruik te maken van de VAMIL- en MIA-regelingen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. De voorwaarden hebben we hieronder voor jou op een rijtje gezet:

  • Het aangeschafte bedrijfsmiddel staat op de milieulijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bekijk de Milieulijst 2020.
  • Kost jouw laadpaal minder dan €2.500,-? Dan kun je deze aanmelden in combinatie met jouw elektrische auto.
  • Minimale investering van €2.500,-, installatie mag worden meegeteld.
  • De laadpaal mag niet op openbaar terrein staan.
  • De laadpaal en de auto zijn niet eerder gebruikt.
  • Het maximaal te melden bedrag is €50.000,- voor een volledig elektrische auto of €35.000,- voor een plug-in-hybride.
  • Aanmelden moet binnen drie maanden na aanschaf.
  • Elke laadpaal geldt als aparte investering.

0 reacties

Schrijf een reactie

Empty content. Please select category to preview

EV ME - Aggregation Reviews with ekomi.nl
bezoekers actief op de site
aanvragen in de afgelopen 24 uur