Voor 23:30 besteld, morgen gratis bezorgd

Gratis retourneren

Betaal ook achteraf of maandelijks

 ⠀ Sinds 2018 #1 verkozen

 ⠀ 100% laagste prijsgarantie ⠀

Voor 23:30 besteld, morgen gratis bezorgd⠀ Gratis retourneren⠀ Betaal ook achteraf of maandelijks Sinds 2018 #1 verkozen 100% laagste prijsgarantie

Beginpagina/ Blog

Load balancing, wat is dat nou? Voorkom doorgeslagen stoppen

''Is load balancing echt nodig?'' Is een vraag die wij steeds vaker krijgen. In dit artikel gaan we dieper in op deze term en kom je er al snel achter of jij gebruik moet maken van een laadpaal met deze techniek.

Load Balancing is een term waar je niet meer omheen kunt als je op zoek gaat naar een geschikte laadpaal. Ook al klinkt de term lekker fancy en hip, het betekend niet dat je dit ook vanzelfsprekend nodig hebt.

Wat is Load Balancing?

Je kent het wel, je bent thuis lekker bezig en valt daar plots de stroom uit. Een overbelasting van het elektriciteitsnet in je huis. Doordat we steeds meer elektrische apparaten thuis gebruiken verhoogd ook de belasting van jouw maximale capaciteit thuis of op de zaak.

Load Balancing is een techniek die ervoor zorgt dat het vermogen van de laadpaal automatisch gereguleerd wordt zonder het elektriciteitsnet te overbelasten, waardoor de stoppen doorslaan. Op deze manier ben je altijd verzekerd van het hoogst mogelijke laadvermogen zonder dat er risico ontstaat op overbelasting van het elektriciteitsnet.

Load Balancing Laadpaal
Load dit Load dat.. het beestje moet een naam hebben

Active Load Balancing, Dynamic Load Balancing..het zijn een tweetal benamingen voor dezelfde term. Fabrikanten van laadpalen creëren vaak een eigen term voor Load Balancing om deze functionaliteit op hun eigen manier te kunnen 'branden'. We maken hier even een korte opsomming van verschillende termen die gebruikt worden door fabrikanten:

Easee:

  • Equalizer

Alfen:

  • Active Load Balancing
  • Load Balancing via Smart meter

Wallbox:

  • Powerboost

EVBox:

  • Dynamic Load Balancing
Klinkt allemaal leuk, maar heb ik wel Load Balancing nodig?

Een jacuzzi, zonnepanelen, wasmachine en een vaatwasser zijn grote stroomslurpers in huis. En dan komt daar nog een laadpaal bij om je elektrische auto mee op te laden. Wanneer je dusdanige grote stroomverbruikers in huis gebruikt in combinatie met het laden van jouw auto is het aan te raden om een laadpaal met Load Balancing te nemen. Laad jij jouw elektrische auto 's nachts op of gebruik je niet echt elektrische grootverbruikers terwijl je de auto aan de laadpaal hebt hangen? Dan is het niet perse nodig om een laadpaal met Load Balancing te nemen.

Uiteraard is dit prijstechnisch wel iets om mee te nemen in je besluit bij de aanschaf van een laadpaal. Ben je er niet helemaal zeker van? Klik dan hier en laat een van onze experts je adviseren met een onafhankelijk advies.

 

Installatieservice van onze experts

Onze installateurs zijn vakkundig opgeleid in het plaatsen van laadpalen met de nieuwste technologieën. Wij ontzorgen je volledig in de montage en zorgen dat alles zowel hardware- als softwarematig perfect wordt afgeleverd. We leveren een levenslang gratis abonnement zodat je ten allen tijden kosteloos online inzicht hebt in jouw laadpaal.

Benieuwd naar de mogelijkheden of graag een offerte opvragen? Bekijk onze pagina Laadpaal Installatie

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Empty content. Please select category to preview

EV ME - Aggregation Reviews with ekomi.nl
bezoekers actief op de site
aanvragen in de afgelopen 24 uur