Veelgestelde Vragen

Klik op de assistent linksonder om algemene vragen te beantwoorden!

Welke laadkabel is geschikt voor mijn elektrische auto?

Zoekt u een kabel voor een openbaar laadpunt of laadpaal? Dan heeft u een kabel nodig met een Type 2 stekker aan de laadpaal zijde en, afhankelijk van model auto, een Type 1 of Type 2 stekker aan de autozijde.

Zoekt u een draagbare lader voor aan een gewoon stopcontact, kijk dan bij onze mobiele thuisladers.

Wat is het verschil tussen laadkabel type 1 en 2?

De stekkers voor in een laadpaal zijn in Nederland (en vrijwel geheel Europa m.u.v. Frankrijk en Italie) altijd van het Type 2 ook wel "Mennekes" genoemd.

Echter, de stekkers welke aan de autozijde gebruikt worden verschillen:

  1. Type 1 (J1772/Yazaki) stekkers
  2. Type 2 ("Mennekes") stekkers zijn de officiele Europese standaard

Wat is het verschil tussen een 16A en een 32A kabel?

De dikte van de koperen aders in de 32A kabel is groter dan bij de 16A kabel. In de 32A zijn de 2 aders 6mm dik en bij de 16A zijn ze de 2 aders 2,5mm dik.  
Doordat de kabel dikker is bij de 32A kan er meer stroom doorheen. Een auto kan altijd met een zwaardere kabel worden opgeladen dan de auto zelf aan kan, echter zal de snelheid bepaald worden door het laadvermogen van de auto.

Wat is een Mennekes stekker?

Mennekes is een toonaangevende Duitse fabrikant van industriële stekkers en connectoren. Wanneer er bij elektrische auto's over een "Mennekes" stekker gesproken wordt dan gaat dat over de kenmerkende 7-polige stekker welke de Europese standaard voor het opladen van elektrische auto's is.

Wat is een Schuko aansluiting?

Met een Schuko stekker bedoelen we een doodgewone randaarde stekker voor in een standaard stopcontact. Soms ook F-type stekker genoemd.

 

Waarom zijn jullie tot wel 60% goedkoper dan de concurrenten? 

Dankzij ons warenhuis in Duitsland kunnen wij tot 20 keer meer producten kwijt dan de gemiddelde laadkabelshop in Nederland, hierdoor kunnen we groter inkopen en de consumentenprijs aanzienlijk reduceren. 

 

Hoe worden jullie producten verzonden?

Onze producten worden verzonden met DHL.

 

Hoe snel heb ik mijn product?

Op werkdagen voor 17:00 wordt uw order direct verwerkt en verzonden vanuit ons magazijn in Duitsland. U heeft het product dan uiterlijk binnen 3 werkdagen in huis. Uw bestelling is eenvoudig te volgen via de track & trace link die u toegestuurd krijgt.